Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

Oorlogsmonument Duivendrecht

Oorlogsmonument voor vijf inwoners die in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter zijn gefusilleerd. Ontwerp van prof. Wieger Bruin. Onthuld in 1950.

  • Oorlogsmonument voor vijf inwoners die in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter zijn gefusilleerd. Ontwerp van prof. Wieger Bruin. Onthuld in 1950.
    52.3320798015 4.93811959207
    • Kunst

Klik hier voor meer foto's....

Hoek Begoniastraat/Waddenland
Duivendrecht

Tweede Wereldoorlog

Monument (1950) voor vijf inwoners die in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter zijn gefusilleerd. Ontwerp van prof. Wieger Bruin. Staande witte natuursteen met inscriptie, op de hoek van Begoniastraat en Waddenland, ter nagedachtenis aan de medeburgers Hendrik Abbink, Jan Martin Bakker, Rijklof J. van der Ploeg, Johannes Robben en Pieter Jelle Trap. die in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter zijn gefusilleerd.
Onthuld op 4 mei 1950. Het monument stond tot 1970 aan de Rijksstraatweg nr. 1 ter hoogte van de Kloosterstraat. De afmetingen van het gedenkteken zijn
1.20 h x 0.65 b x 0.31 d.

Slachtoffers oorlogsgeweld

Naast het monument is een liggende steen, die andere inwoners van de gemeente Ouder-Amstel, die slachtoffer zijn geworden van oorlogsgeweld, herdenkt. Zie ook het Oorlogsmonument in Ouderkerk en het digitale herinneringsmonument.

 
Share |
gearchiveerd onder: