Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

Het Verlangen

Het Verlangen is een beeldengroep van Eline Janssens en Margot Berkman. Opdrachtgever is NS. Het staat langs de Holterbergweg in Duivendrecht. Vanwege werkzaamheden aan weerskanten van de weg zijn de beelden tijdelijk verwijderd.

  • Het Verlangen is een beeldengroep van Eline Janssens en Margot Berkman. Opdrachtgever is NS. Het staat langs de Holterbergweg in Duivendrecht. Vanwege werkzaamheden aan weerskanten van de weg zijn de beelden tijdelijk verwijderd.
    52.3230980719 4.92910389417
    • Kunst

Klik hier voor meer foto's....

Holterbergweg
Duivendrecht

Beeldengroep

De beeldengroep 'Het Verlangen' staat langs de Holterbergweg bij Duivendrecht. Het kunstwerk verwijst naar verschillende stadia van het menselijk verlangen.
Het werd in 2008 gemaakt door kunstenaarsduo Berkman en Janssens, in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen. Helaas belemmeren werkzaamheden en opgroeiend riet soms het zicht erop.
De beeldengroep geeft een mooie verlevendiging van de Holterbergweg. Het bestaat uit afzonderlijke delen die aan weerskanten van de Holterbergweg staan opgesteld.

Kunstenaarsduo

De titel 'Het Verlangen' verwijst naar verschillende stadia van het menselijk verlangen. De aap verwijst naar lust, de keizerskroon naar schaamte, de hond naar trouw. Van 1997 tot 2010 vormden Margot Berkman en Eline Janssens een kunstenaarsduo. Het artistieke coöperatief realiseerde meer dan 20 opdrachten in de openbare ruimte. Met de afronding van het monumentale parkbeeld 'A mon seul Désir' in 2010, het afscheidscadeau van Annie Brouwer, voormalig burgemeester van Utrecht, besloten zij ieder hun eigen weg te gaan om zichzelf in een solocarrière verder te ontplooien.

NS kunstwerken

De NS streeft ernaar om de stations en de stationsgebieden door de plaatsing van kunstwerken tot aantrekkelijke omgevingen voor bezoekers te maken. Meer beeldengroepen uit deze serie staan in de openbare ruimte van Delft, Bleiswijk en Utrecht. De sculpturen zijn gemaakt van plaatstaal en variëren in hoogte van 2,5 tot 4 meter.

 
Share |
gearchiveerd onder: