Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

De Balling

De balling (1987) is een kunstwerk van M.W. Glandorf. Een weergave van het ene moment. Geworteld in de klassieke beeldhouwkunst.

  • De balling (1987) is een kunstwerk van M.W. Glandorf. Een weergave van het ene moment. Geworteld in de klassieke beeldhouwkunst.
    52.2958780685 4.90281981692
    • Kunst

Klik hier voor meer foto's....

Het Kampje
Ouderkerk aan de Amstel

Het ene moment

Kunstenares M.W. Glandorf maakte het kunstwerk in 1987. Ze schrijft zelf over haar beelden: Iedere houding, beweging, lichamelijk moment van ieder mens is interessant. Het is altijd dat ene moment dat, binnen de totale context, er niet anders had kunnen uitzien dan het doet. Het gaat mij niet zozeer om de bestudering van de beweging op zich zelf. Mijn beelden gaan over de krachten achter de beweging, waar de houding een zichtbaar teken van is.

Licht en schaduwen

Een beeldhouwwerk is een open gedachte in materiaal,
die ontstaat uit een interactie tussen de maker, omgeving en materiaal. Veruit het belangrijkste materiaal voor de beelden vind ik het altijd levende en veranderende daglicht, dit klinkt misschien wonderlijk maar licht en schaduwen zijn essentieel voor de beleving van ruimtelijk werk. Concreter gezegd, gebruik ik materialen als hout, gips, buizen, staven, was, klei, platen, gaas, kortom alles wat te gebruiken is voor wat ik wil uitdrukken. Het zijn de tussenmaterialen, die geordend, vertaald en veranderd, vervolgens omgezet worden naar brons. Tijdens het maken groeit een beeld naar de optimale vorm en expressie, de gebruikte materialen en constructie vormen de beeldtaal. Tijdens het maakproces komen idee en materiaal samen. Op een bepaald moment wordt het materiaal het idee, ofwel: het idee is geadopteerd door het materiaal, maar blijft tegelijkertijd een constructie.

Beelden van nu

Mijn beelden zijn geworteld in de klassieke beeldhouwkunst. Kunst en cultuur gaan in hun ontwikkeling stap voor stap voort. Hoewel ze binnen de klassieke traditie passen, hadden mijn beelden, zoals ze er uit zien, nooit eerder dan nu, in deze tijd, gemaakt kunnen zijn.

 
Share |
gearchiveerd onder: