Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

  •  

Sections

Van der Velden Veevoeder

In dit pand met industriële uitstraling was tot 1961 veevoederbedrijf Van der Velden gevestigd.

  • In dit pand met industriële uitstraling was tot 1961 veevoederbedrijf Van der Velden gevestigd.
    52.2993541 4.8990099
    • Bedrijven en Instellingen

Klik hier voor meer foto's....

Hoger Einde Noord 31
1191 AD Ouderkerk aan de Amstel

Graanmaalderij

Voormalige graanmaalderij en veevoederbedrijf, gebouwd in 1932 in opdracht van Jacob van der Velden.
In bedrijf tot 1961. Het hoofdgebouw is nog herkenbaar als industrieel bedrijf. In 1920 vestigde Jacob van der Velden zich op het Hogereinde in een voormalige smederij. In 1932 werd op die plaats het huidige fabrieksgebouw neergezet. Jacob van der Velden was eigenaar van de kruidenierszaak aan de Dorpsstraat 34, die ook in graan
en meel handelde. In 1946 werd besloten kruidenierszaak en veevoederbedrijf te scheiden. Zoon Koos nam de graanmaalderij over. Toen schaalvergroting en bulktransport hun intrede in de veevoeding deden, stopte Koos het malen van graan en verkocht het bedrijf aan
De Leerhoeve in Alphen aan den Rijn. Het gebouw diende nog als opslagplaats voor veevoer. Later werd het verhuurd. In 1988 werd het verkocht aan cateringbedrijf Verhaaf. Daarna zijn de panden een paar keer van eigenaar veranderd.

Kantoor

In de jaren negentig werd het hoofdgebouw verbouwd tot kantoorpand. De bijgebouwen links en rechts van het hoofdgebouw (o.a. het woonhuis op nr. 32) zijn gesloopt voor nieuwbouw. De muren en de raamindeling doen nog denken aan de maalderij van weleer. In het pand zijn de resten van een graanstortkoker aanwezig.Tegenwoordig is de Geijsel Adviesgroep er gevestigd.

Altijd Werk in Ouderkerk

Zie verder over de geschiedenis van de familie Van der Velden: Altijd Werk In Ouderkerk, 120 jaar Van der Velden in Ouderkerk aan de Amstel, door Willemies van der Velden, Amsterdam 2010, ISBN 978-90-9025347-3.

 
Share |
gearchiveerd onder: