Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

Drievliet

Drievliet is een statige 19e eeuwse villa, tevens de voormalige dienstwoning van de opzichter van het Hoogheemraadschap.

  • Drievliet is een statige 19e eeuwse villa, tevens de voormalige dienstwoning van de opzichter van het Hoogheemraadschap.
    52.2970486 4.9026561
    • Bedrijven en Instellingen

Klik hier voor meer foto's....

Dorpsstraat 21
1191 BH Ouderkerk aan de Amstel

Hoogheemraadschap

Het pand werd gebouwd in 1882 in opdracht van het Hoogheemraadschap van Amstel en Nieuwer-Amstel als kantoor met een dienstwoning voor de opzichter van het Hoogheemraadschap. In de tuin was ook een timmerwerkplaats. In de tweede helft van de 20e eeuw verbouwde het Hoogheemraadschap het pand grondig en verloor het zijn woonfunctie. Het Hoogheemraadschap
ging in 1991 op in het interprovinciale Hoogheemraadschap Amstel en Vecht en later in het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. In 1988 werd het pand door het waterschap verkocht en werd het een administratiekantoor. In november 2003 vestigden zich 'Aan de Amstel Accountants' erin.

Driemond

Opmerkelijk is dat Drievliet al in 1839 bekend stond onder die naam. De naam heeft betrekking op de zgn. Driemond, naar de plek waar de Bullewijk in de Amstel stroomt. De laatste bewoner was Hendrikus Philippus Eskes, architect en verantwoordelijk voor het ontwerp van het vorige raadhuis van Ouder-Amstel (1871). Hij was ook wethouder en opzichter bij het Hoogheemraadschap. Na het overlijden van Eskes wordt het oude Drievliet afgebroken.

Zie ook Speuren en Ontdekken december 2010.

 
Share |
gearchiveerd onder: