Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

De Hofstee

Verborgen in het groen van de Polder De Nieuwe Bullewijk, vlakbij de drukke Burg. Stramanweg en de A2, ligt voormalige boerderij De Hofstee. Het huis werd als piepkleine boerderij gebouwd rond 1900 en is in de eeuw daarna steeds verder uitgebreid. Bijzonder is dat alle uitbreidingen en verbouwingen zo'n markant, harmonisch geheel hebben opgeleverd.

  • Verborgen in het groen van de Polder De Nieuwe Bullewijk, vlakbij de drukke Burg. Stramanweg en de A2, ligt voormalige boerderij De Hofstee. Het huis werd als piepkleine boerderij gebouwd rond 1900 en is in de eeuw daarna steeds verder uitgebreid. Bijzonder is dat alle uitbreidingen en verbouwingen zo'n markant, harmonisch geheel hebben opgeleverd.
    52.3052766995 4.92503330608
    • Woonhuis

Klik hier voor meer foto's....

De Hofstee
Korte Dwarsweg 3, 1191 LE Ouderkerk aan de Amstel

Harmonisch

Verborgen in het groen van de Polder De Nieuwe Bullewijk, vlakbij de drukke Burg. Stramanweg en de A2, ligt voormalige boerderij De Hofstee. Het huis werd als piepkleine boerderij gebouwd rond 1900 en is in de eeuw daarna steeds verder uitgebreid. Bijzonder is dat alle uitbreidingen en verbouwingen zo'n harmonisch geheel hebben opgeleverd.

Familie Kars

Voor zover bekend bij de huidige bewoners, Jan en Nicolette Nowee, waren de Fam. Kars de eerste bewoners. De Fam. Kars heeft er gewoond tot halverwege de jaren '60. Kars was veehouder. Het was een kleine boerderij met een koeienstal erachter. Het voorhuis - smaller dan nu - stond los van de stal. De stal heeft nog steeds het originele gebinte. De Hofstee is vermoedelijk pas zo genoemd door de nieuwe bewoners, de Fam. Vlug', die er tot 1975 woonde. Het huis ligt te midden van een groen paradijs.

Bijzonderheid: de Fam. Kars heeft in WOII een Engelse piloot, wiens vliegtuig was neergeschoten,  in het huis verborgen. De piloot werd helaas door de Duitsers ontdekt. De Fam. Kars werd voor straf gedeporteerd, maar overleefde de oorlog.

 
Share |
gearchiveerd onder: