Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

Weidegebied Rijksstraatweg

Idyllische zicht op het laatste stukje Duivendrecht in vroeger tijden. Aan het patroon van de sloten is de waterhuishouding uit vroeger eeuwen af te lezen.

  • Idyllische zicht op het laatste stukje Duivendrecht in vroeger tijden. Aan het patroon van de sloten is de waterhuishouding uit vroeger eeuwen af te lezen.
    52.3267872337 4.93829118252
    • Natuur en Landschap

Klik hier voor meer foto's....

Duivendrecht
Nabij Rijksstraatweg 186, boerderij Mijn Genoegen en de busbaan.

Vroegere waterhuishouding

Idyllisch Weidegebied in Duivendrecht aan de Rijksstraatweg langs de busbaan. Een idyllische zicht op het laatste stukje Duivendrecht, zoals zich dat in vroeger tijden voordeed. Aan het patroon van de sloten is te zien hoe de waterhuishouding vele eeuwen hier georganiseerd werd. In deze contreien was hier enkel melkveehouderij vanwege de uitsluitende geschiktheid van deze gronden voor grasteelt. De hoge grondwaterstand en de grondsoort lieten andere vormen van grondgebruik economisch
gezien niet toe. Zie ook Mijn Genoegen.

Het fraaiste gezicht op het weidegebied is vanaf de busbaan, vlabij de spoordijk. Dan zie je het weidegebied met de drie boerderijen Mijn Genoegen, Wintershoven en Antoniushoeve en de Urbanuskerk op de achtergrond op zijn allermooist.

 
Share |
gearchiveerd onder: