Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

.

Sections

Schenken en Doneren

De Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel is door de belastingdienst met ingang van 2010 aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Deze ANBI Status geeft belastingvoordelen voor personen en instellingen (zoals  onze Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel). Zo zijn wij over te schenken bedragen geen schenkings- of successierechten verschuldigd. 

Personen (en ook bedrijven) die tijdens hun leven de Vereniging willen begunstigen, kunnen deze bedragen als gift bij hun belastingopgave opvoeren.

Ook donateurs kunnen hun donaties als gift opvoeren op hun belastingopgave.

Periodiek schenken
Vanaf 1 januari 2014 kan een periodieke schenking op twee manieren worden vastgelegd, namelijk bij de notaris óf in een schriftelijke overeenkomst tussen u en de Historische Vereniging. Indien u kiest voor de laatste mogelijkheid dan bespaart u honderden euro’s en een bezoek aan de notaris.

Eénmalig schenken
Een éénmalige schenking kunt u overmaken op rekening NL80 RABO  035 18 44 678 t.n.v. de Historische Vereniging Wolgerus van Aemstel onder vermelding van "schenking". Wij zijn blij met iedere extra bijdrage. 

Op de website van de Belastingdienst staan voorbeeldformulieren: een overeenkomst voor een periodieke gift in geld en in geval van een machtiging voor automatische incasso een betalingsvolmacht voor een periodieke gift in geld. 

Lid worden?
U kunt ook lid worden van onze Vereniging

Klik dan op de knop links van deze tekst "Word lid of donateur". Wij heten u van harte welkom.

Share |