Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

Collectie

In het museum is een groeiend aantal prenten en kaarten uit de 17e, 18e en 19e eeuw te zien op aanvraag, in het archief.
Bibliotheek

Het museum heeft een bibliotheek die voor studiedoeleinden beschikbaar is. De boeken, raporten e.d. worden niet uitgeleend, maar kunnen gebruikt worden in de studieruimten van het museum. Er is een digitale catalogus op titel en trefwoorden. De artikelen in het tijdschrift Speuren & Ontdekken van de plaatselijke Historische Vereniging 'Wolfgerus van Aemstel' zijn beschreven in een uitgebreide index op jaartal, locatie, gebeurtenissen en personen.

Als voorbeeld van een rapport kunt u  Persoonsbeschrijvingen grafstenen Amstelkerk bekijken ter voorbereiding aan een bezoek aan de Amstelkerk.

Of bekijk de Gids van Ouder-Amstel uit 1935. (kijk ook eens naar de advertenties hierin)

Foto's en prentbriefkaarten

Het museum beschikt over enige duizenden foto’s en prentbriefkaarten. Een groot deel van deze collectie is gedigitaliseerd en eenvoudig toegankelijk. U kunt in het museum deze omvangrijke collectie bezichtigen. Enkele van deze ansichtkaarten zijn tevens als reproductie te koop.


Korte Brug, Ouderkerk 1920

Voorwerpen

De verzameling van objecten uit de gemeente is divers en bestaat uit: gebruiksvoorwerpen, vooral uit de twintigste eeuw, vaandels en enig ander textiel, keramiek en porselein enkele middeleeuwse stenen en de deksel van een middeleeuws kinderdoodkistje.

 
Share |
Bedstee