Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

.

Sections

Speuren en Ontdekken gaat voor één keer digitaal

De coronamaatregelen hebben ook invloed op het verschijnen van het aprilnummer van Speuren en Ontdekken, het Historisch Nieuwsblad van Ouder-Amstel. Bezorging is even uitgesteld. Dat is erg jammer omdat het een speciaal, dubbeldik herdenkingsnummer is over de Tweede Wereldoorlog.

Voor Wolfgerus is het daarbij een heel bijzonder jaar; de Vereniging bestaat 10 jaar en viert ook het 125ste nummer van Speuren en Ontdekken. De geplande feestelijke bijeenkomst in mei moest uitgesteld worden. Om toch iets bijzonders te doen, kan iedere websitebezoeker voor één keer kennis maken met het gehele digitale 125ste nummer van Speuren en Ontdekken met de titel "Vervolging, Verzet, Vrijheid".

Wat valt er allemaal te lezen in dit dubbeldikke nummer (meer dan 80 pagina's)? Een paar rubrieken, zoals Dezelfde plek …, De eerste steen van ..., en moNUment, hebben alle drie een onderwerp dat in 1940 - 1945 speelde. Er werd bestuurd, er werd gebouwd en er werd gewoond. U kijkt na lezing beslist met een andere blik naar de besproken plekken in Ouder-Amstel. Veel persoonlijke geschiedenissen komen aan bod. Veel van dit nummer wordt ingenomen door verhalen over slachtoffers die in de oorlog het leven verloren. De schrijvers zijn er samen met de redactie in geslaagd een gevarieerd blad te maken over een bijzondere tijd die gelukkig ver achter ons ligt.

U brengt de doelstelling van de Vereniging dichterbij als u dit bericht ook laat weten aan uw vrienden en kennissen. Stuur deze link dus zoveel mogelijk door naar anderen. Vast bedankt daarvoor.

Share |