Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

.

Sections

Holocaust literatuurprijs

Op 10 mei jl. is voor de eerste keer de Holocaust literatuurprijs uitgereikt. Eén van de kanshebbers was "Joodse inwoners van Ouder-Amstel 1900-1950" geschreven door Ruud P. Siekerman en uitgegeven door de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel.

De winnaar van de Holocaust Literatuurprijs 2020 is geworden Guida Joseph met "De Rode Draad".

Uit het Juryrapport:
Dit boek is zowel graphic novel als uitgave van de herinneringen uit het kamp van Guida Josephs vader. Het is een poging de vader en zijn verleden te naderen én ermee af te rekenen, het is doordrongen van humor en lichtvoetigheid zonder de gruwelen te verzwijgen of te verbloemen.
Niet eerder zag de jury zo’n geslaagde en met zoveel liefde bijeengesprokkelde melange van memoires, stripverhaal, familiegeschiedenis met foto’s en historisch overzicht van het leven van één specifieke overlevende van de Holocaust ineen.

Het gehele juryrapport over de winnaar en de drie eervolle vermeldingen is te lezen op de website van Stichting Grunberg

Helaas heeft "Joodse inwoners van Ouder-Amstel 1900-1950", geschreven door Ruud P. Siekerman en uitgegeven door de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel, niet gewonnen. Desalniettemin is het een zeer gedegen en lezenswaardig boek dat gelukkig nog te koop is bij onze Vereniging, bij Boekhandel Sprey in Ouderkerk, bij Boekhandel Blankevoort in Amstelveen, bij Vivant Diana in Duivendrecht, De Stadsboekwinkel in de Vijzelstraat en het Joods Historisch Museum in Amsterdam.

Share |