Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

Ton Albers tentoonstelling

TON ALBERS (1923-2017) was een van de bekendste Nederlandse aquarellisten van zijn tijd en één van de belangrijkste kunstenaars in Ouder-Amstel. Ton overleed in Duivendrecht in december 2017. Deze expositie is een eerbetoon aan een groot schilder.

Een uniek overzicht van het werk van Ton Albers is gedurende 7 weken te zien op drie locaties in Ouder-Amstel. De expositie toont werk uit particuliere verzamelingen, dat niet eerder voor het publiek toegankelijk was, w.o. werk uit de ING Kunstcollectie. De expositie biedt een compleet overzicht van zijn schilderleven: aquarellen, litho’s, schilderijen en tekeningen.

Meer over Ton Albers.....

In Dorpshuis Duivendrecht.....

In Gemeentehuis Ouderkerk.....

In Museum Amstelland Ouderkerk.....

 

 

 

 

 

 


 

 

Ton Albers op locatie                                                                                                       Ton Albers door Margo Pasman

                                                                                                  


 

Bron: Weekblad voor Ouder-Amstel, woensdag 18 december 2019
Titel: Tentoonstelling Ton Albers geopend
Tekst en foto: Marion Kiewik
 

Tentoonstelling Ton Albers geopend

       
     
       
       
   


Duivendrecht, 13 december: Burgemeester Joyce Langenacker (l.) en voorzitter Cultuurplatform Jozé van der Voort openen de grote tentoonstelling met werken van de Duivendrechtse meester-aquarellist Ton Albers (1923-2017). Het merendeel van de kunstwerken is afkomstig uit privé-collecties. Langenacker: "Deze uitmuntende kunstenaar is onlosmakelijk met de cultuurhistorie van deze gemeente verbonden. Daarmee is een bezoekje aan de tentoonstelling niet alleen een must voor de kunstliefhebber, maar eigenlijk en vooral een must voor alle inwoners van Ouder-Amstel." Tot 3 februari te zien in Dorpshuis (ballet en portret), Gemeentehuis (bloemen en landschappen) en Museum Amstelland (licht op de meester zelf).

 
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share |