Nieuwsberichten

 

 


Bericht uit Weekblad voor Ouder-Amstel, geüpload op 31 oktober 2018
 

Onthulling gerestaureerd schilderij "Gezicht op Ouderkerk"   

    Eindelijk is het zover, het schilderij "Gezicht op Ouderkerk" is gerestaureerd en heeft een nieuwe lijst gekregen. Dankzij sponsoring van diverse inwoners en de bijdrage van het afscheid van oud-burgemeester Mieke Blankers-Kasbergen is dit mogelijk gemaakt.
Op vrijdag 9 november 2018 wordt het schilderij van schilder Jacobus Storck onthuld door burgemeester Joyce Langenacker en Mieke Blankers-Kasbergen. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Hiervoor kunt u zich uiterlijk woensdag 7 november 2018 aanmelden via erfgoedamstelland@gmail.com of telefonisch (020) 496 21 21. Het aantal plaatsen is beperkt. Vanaf 16.15 uur is de ingang aan de Dorpsstraat geopend en bent u welkom dit bijzondere moment bij te wonen.
 

 

 

 


 

 

 

Bericht geüpload op 7 juli 2017

    Het Weekblad voor Ouder-Amstel publiceerde op woensdag 5 juli 2017
een artikel onder de titel: "Herstel voor `Gezicht op Ouderkerk`"
Tekst en foto van Bianca Fenne.
Lees verder over de restauratie op de bladzijde Collectie/Jacobus Storck/Restauratie.

Bericht geüpload op 9 juni 2017
 

    Uit de opbrengst van de "rommelmarkt" van 27 mei 2017 schenkt de actiegroep KURK een bedrag van 1.000 euro aan de Stichting Erfgoed Amstelland. De schenking komt ten goede aan de restauratie van het 17e-eeuwse schilderij 'Gezicht op Ouderkerk' en aan de aankoop van een passende lijst voor dit schilderij.

 

Share |