Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

Persberichten

Plattegrond Oude Kerk op de kerkheuvel

Tijdens de Open Monumentendagen wordt het grondpatroon van de middeleeuwse kerk van Ouderkerk weer zichtbaar gemaakt. De voorganger van de huidige Amstelkerk heeft zo’n 500 jaar op de kerkheuvel gestaan, tot hij in 1773 werd afgebroken. De Werkgroep Archeologie van de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel demonstreert bij de Amstelkerk de ligging van die oude kerk. Die kerk symboliseert Ouderkerk als kerkelijk en bestuurlijk centrum van middeleeuws Amstelland.

PDF document icon PersberichtWerkgroepArcheologie10september2017.pdf — PDF document, 964 KB (987858 bytes)

Share |

Excursie naar IJsselstein

Excursie 30 september 2017. De Van Aemstels trokken de wereld in…. en wij gaan hen achterna.

PDF document icon persberichtexcursieIJsselstein.pdf — PDF document, 411 KB (421777 bytes)

Share |

Lezing Amerikaanse Prof. Craig Harline 19 oktober 2017

Op donderdag 19 oktober 2017 om 19.00 uur komt de schrijver Craig Harline uit de U.S.A. naar Ouderkerk aan de Amstel in de Amstelstroom om een toelichting te geven op zijn interessante boek ‘Jacobs vlucht’. Aanvang 19.00 uur, vrije toegang. Craig zal in zijn lezing –in het Nederlands- ingaan op het leven van Timotheüs Rolandus. Het boek beschrijft vier geslachten van de familie Rolandus, waarvan er twee protestantse predikanten zijn geworden. Het verhaal speelt zich af in de periode van de reformatie 1580 – 1680, een tijd waarin onder meer de Statenvertaling van de 66 Bijbelboeken tot stand kwam. De tweede predikant in die familie, Timotheus Rolandus, was predikant in Ouderkerk.

PDF document icon PersberichtlezeinCraigHarline19oktoberOuderkerkaandeAmstel.pdf — PDF document, 525 KB (538204 bytes)

Share |

Kerstkaarten 2017

In voorgaande jaren heeft de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel prachtige wenskaarten laten drukken, die afbeeldingen van het oude Ouderkerk tot onderwerp hebben. Dit jaar is de keuze gevallen op een 17e-eeuwse ets van Geertruijdt Roghman (1625-1657). De prent beeldt de kruising van de Dorpsstraat en de Kerkstraat rond 1640-1650 uit. In het midden van de prent staat het Rechthuis van Ouder-Amstel. Daar is nu café De Vrije Handel gevestigd. Links is de Kerkstraat met de toren van de voorganger van de huidige Amstelkerk daarachter. Rechts is de Dorpsstraat.

PDF document icon persberichtkerstkaarten2017ouderkerk.pdf — PDF document, 949 KB (971825 bytes)

Share |

Erelidmaatschap Huub van der Weele

Op de Algemene Ledenvergadering van de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel, 22 november jongstleden, is de heer Huub van der Weele het erelidmaatschap van de vereniging verleend onder uitreiking van het traditionele Wolfertje. De heer Van der Weele is vanaf het begin van de jaren zeventig een van de initiatiefnemers geweest om de cultuur en historie van Ouderkerk en Ouder-Amstel voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het tijdschrift Speuren en Ontdekken (verschijnt sinds 1984), de Historische Vereniging met haar ruim 400 leden, werkgroepen en evenementen zouden zonder het nieuwe erelid niet of niet in deze opzet bestaan.

PDF document icon persberichterelidmaatschapHuubvanderWeeleWolfgerus.pdf — PDF document, 813 KB (833477 bytes)

Share |
Share |