Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

Excursie naar IJsselstein 30 september

Op zaterdag 30 september 2017 organiseert de evenementencommissie een excursie naar het door de Van Aemstels gestichte stadje IJsselstein.
Wanneer 30-09-2017
van 10:00 tot 16:00
Waar IJsselstein
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

De van Aemstels trokken de wereld in…. en wij gaan hen achterna.

De oudst bekende Van Aemstel vond zoals bekend onderdak in Ouderkerk. Het geslacht groeide snel in aanzien, rijkdom en omvang en neef Gijsbert bouwde een kasteel en stichtte het stadje aan de Hollandse IJssel: IJsselstein. Het praalgraf van de Van Aemstels in de Oude Nicolaaskerk (1350) en de rond 1530 herbouwde kasteeltoren herinneren hier nog aan. IJsselstein kwam tot grote bloei in de daaropvolgende eeuwen, die pas in de Franse tijd tot stilstand kwam. De goed bewaarde historische binnenstad en de geschiedenis van de Van Aemstels staan borg voor een interessante excursie. De excursie begint in/ bij de Oude Waag om 11.00 als gast van de Historische Kring IJsselstein. Na een introductie over de lange geschiedenis van IJsselstein en de relatie met Ouderkerk en  Amsterdam volgt Daarna volgt een maaltijd in de voormalige oude kloosterkerk van het Cisterciënzerklooster "Mariënberg".

’s Middags volgt een wandeling door en om de stad, langs de de Kasteeltoren, de oude Sint Nicolaaskerk, de basiliek met dezelfde naam, de stadswal, straten en huizen met hun eigen geschiedenis.

Het vervoer zal vanwege kosten en flexibiliteit zoveel mogelijk met eigen auto’s plaatsvinden, vandaar een oproep voor chauffeurs met auto´s.

Verzamelen 10.00 op het Sluisplein/Sluispleinbrug in Ouderkerk. Ter plaatse zal bekeken moeten worden wie met wie kan meerijden. De bijdrage in de kosten voor de rijders bedraagt  € 5,- per meerijder, op de heenweg te voldoen aan de chauffeur. Bij aanmeldingen uit Duivendrecht, Amsterdam en Amstelveen e.o. zal over het vervoer met betrokkenen contact worden opgenomen. Indien u na het programma nog op eigen gelegenheid het centrum wilt bezoeken, wordt u verzocht het vervoer te wijzigen (in geval van een afspraak) of zelf te regelen.

Kosten deelname € 22,50 (leden) of  € 23,50 (niet-leden). Overmaken vóór 23 september op IBAN NL80 RABO 035 18 44 678 t.a.v. Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel o.v.v. excursie IJsselstein en uw telefoonnummer.   Voor verdere informatie en contact: met Lenny van Erp: lennyvanerp@hotmail.com

 

 

Share |