Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

Sections

Welkom bij Museum Amstelland

Het Museum Amstelland is een leuk, informatief, klein museum, gevestigd in het centrum van Ouderkerk aan de Amstel.

Museum en Amstellanddag 3 juni

Kom ook met je kinderen speuren naar vroeger tijdens de Amstellanddag op 3 juni. Met de speciale speurtocht in en om het museum ontdek je van alles over Ouderkerk en Amstelland. We zijn die dag geopend van 13 - 16 uur.

Het museum bevindt zich in een aantal Diaconiehuisjes en wordt volledig door vrijwilligers gedragen en gerund.

De vaste tentoonstelling behandelt de historie van het gebied Ouder-Amstel (Duivendrecht/Ouderkerk/Waver). Tijdelijke tentoonstellingen gaan over diverse onderwerpen die een relatie hebben met de omgeving.

In de vaste collectie van het museum treft u enkele stuks bijzonder Amstel porselein aan. Een deksel van een middeleeuws houten kinderdoodskistje dat bij opgravingen onder de Amstelkerk is gevonden, is te bezichtigen in de vaste collectie van het museum.

Mocht u altijd al een authentieke bedstede hebben willen zien, of laten zien aan uw (klein)kinderen dan treft u deze in het museum aan.

Toekomstige veranderingen.

Op dit moment bevindt het museum zich in een veranderingsproces met als doel het museum aantrekkelijk te maken voor de toekomst. De plannen voor 2018 zijn ambitieus. Er vindt een verbouwing plaats en het museum wordt opnieuw ingericht.

 

Share |
Museum collectie