Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

slider

-

Sections

Welkom bij Historische Wandelingen door Ouderkerk a/d Amstel

In het mooie dorp Ouderkerk aan de Amstel werd in 1997 door Hans Out, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Bakkerij Out, de Historische Wandeling door Ouderkerk aan de Amstel opgericht.

Historische Wandelingen

Met steun van verschillende instellingen o.a. ANWB en de plaatselijke Rabobank en veel lokale bedrijven werden een drietal wandelingen in het dorp en even daarbuiten uitgezet en bewegwijzerd. Sindsdien hebben al veel oud-Ouderkerkers en belangstellenden uit het hele land, zelfs uit België, kennisgemaakt met Ouderkerk.

De wandelingen door Ouderkerk aan de Amstel zijn gemakkelijk te volgen, de route wordt aangegeven door routebordjes.

Het is echter ook mogelijk onder leiding van een gids te wandelen, neem dan contact op met de coordinator van de begeleide wandelingen, de heer Mark Homan.
​Tel: 020-4968009 of e-mail: markanl@live.nl

De mogelijke routes zijn:

De Dorpsroute 2,5 km
Deze route voeert u vanaf de Kerkstraat, door de Dorpsstraat / Hoger Einde Zuid en Noord naar de Binnenweg. Met 7 historische plekken.

De Amstelzijderoute 2,7 km
De gezillge route langs de Amstel en de boerderij Elsenhove. Bij 6 plaatsen staan borden met historische wetenswaardigheden.

De Benningroute 2,2 km
Van de Dorpsstraat langs o.a. de Koningin Julianalaan, historische boerderijen aan de Holendrechterweg en de Portugees-Joodse begraafplaats, de Ronde Hoep en de Achterdijk naar de oude dorpskern in de Kerkstraat. In totaal 10 historische plaatsen, elk met een bord met historische toelichting.​
 

 

Share |